Hur man kan ansöka hos kommunen när man vill köra en träff

Information och tips om träffar

Moderatorer: Marcus, AtEase, volvojonas, MrHawk

Diesel
Hemmastadd
Inlägg: 191
Blev medlem: fre jan 23, 2009 11:32

Re: Hur man kan ansöka hos kommunen när man vill köra en träff

Inlägg av Diesel » sön jan 16, 2022 0:23

Tjena
Är det någon som kan skicka powerpointen till mig? 😶‍🌫️

unrelf
Nybörjare
Inlägg: 5
Blev medlem: fre nov 16, 2012 17:39

-

Inlägg av unrelf » tis jun 28, 2022 11:17

Om vi tar exemplet med en stoppsignal, så kan det finnas flera anledningar till varför den är i stopp. Det KAN finnas ett tåg inne på området, men det kan också vara en felaktig växel som dispatcher inte känner till. Det hände mig igår, och hade vi då inte haft några färdiga procedurer kring vad som gäller hade sessionen inte kommit längre än så, eftersom ingen kunnat åtgärdat den felaktigt lagda växeln.
Ett annat exempel är när du ska till- eller från Mojaves Bangård norrifrån, där finns ingen möjlighet för DS att lägga växlarna utan det är upp till tågpersonalen att göra det. Då MÅSTE det vara självklart för personalen att också lägga tillbaka alla växlar när man har passerat, eftersom det annars ställer till problem för tågen bakom som plötsligt inte kan passera Mojave.

Återigen skulle jag vilja framföra det faktum att det är en amerikansk järnväg, med amerikanska signal- och tågledningssystem och amerikanska storlekar på tågen. Då är också det absolut enklaste att köra med vissa amerikanska procedurer, eftersom det är vad simulatorn är gjord för. Ska man komma med helt nya procedurer, måste vi på något sätt först och främst ta fram sådana och sedan anpassa dem efter hur Run8 är uppbyggt.

Under veckan har det inte varit särskilt många som tyckts vilja engagera sig. Men är det på något sätt mitt fel då, att andra inte ens bryr sig om att hosta en session?
Vill man ha något gjort, får man väl också göra det och inte ställa sig i ett hörn och sura över att de som faktiskt gör något "inte gör det som JAG vill". Då finns det andra sessioner, eller också möjligheten att starta en egen session om man så vill.

Du tar även upp tidtabeller, men jag ställer mig tveksam till det. Inte det att det på något sätt skulle vara förbjudet, men det är otroligt svårt att följa en tidtabell på en amerikansk järnväg. Det räcker med en detektor som larmar, för att hela sessionen skulle ställas totalt ur balans då eftersom man kanske behöver stanna ett tåg på huvudlinjen i tio minuter för att få den där axeln fixad. I värsta fall lägger dispatchern en signal fel och saknar vi regler för hur tågledningen ska ske, då kommer signaler att läggas fel åt alla möjliga och omöjliga håll och då har du VERKLIGEN sabbat en tidtabell, eftersom du nu har två tåg mot varandra på ett enkelspår och måste backa ett av dem. Vips, så har en halvtimme gått och du har tåg stående på alla möjliga ställen, utom just där de var tänkta att befinna sig.

Och vad gäller TeamSpeak och chat, så förstår jag inte varför man inte kan göra både och? Vill man verkligen inte köra med röstkommunikation, så fine för mig, det finns en chatfunktion och den kommer jag att använda för de som vill. Men då måste man också acceptera, att jag kanske har en situation pågående med något annat tåg via TeamSpeak, som du då inte har en aning om fanns över huvud taget. Du kan alltså behöva vänta på din tur.

Men oroa dig inte, Jörgen. På lördag åker jag iväg på jobb igen och är borta i tre veckor. Då slipper du oroa dig för några regler, procedurer och för att du ska behöva lära dig något nytt.
I övrigt vill jag be om ursäkt för att jag har ställt till problem här inne genom att hosta sessioner och försöka ha kul. Det är nog bättre att jag håller mig på Run8America istället, eftersom mina sessioner inte tycks vara omtyckta här..



Skriv svar