Sida 1 av 1

Pajero sport v6 tank

Postat: ons dec 06, 2017 23:36
av Classe1
Hej
Precis köpt mig en sport -04, tyvärr läcker tanken som ett såll upptäckte jag när jag tankade.
Någon som har lr vet ngn som vet ngn som har en hel tank, lr var man får tag på en ny tank
för vettiga pengar, Mitsubishi vill ju ha över 12000 för en tank :evil:

Vänliga hälsningar Classe

Re: Pajero sport v6 tank

Postat: tor dec 07, 2017 6:10
av PajeroSport1
Hej Classe....
Jo du, det att tanken läcker på En Pajero Sport är inget nytt...Hade detta problemet på min -00a för några år sedan...
Inte så helt enkelt att rå på det, men här har du de alternativ som jag fick fram.......

1. Att köpa en ny tank från Mitsubishi är DYRT. Tror jag hade ett pris på 14.000 och på det kanske man kan gråta sig till 10% rabatt.

2. Det går att köpa en ny tank från Mitsubishi i Tyskland. i Kiel hade jag ett pris på ca 7.000 för en ny tank. Jag har nog kanske kvar några kontaktuppgifter om detta skulle vara ett alternativ för dig.

3. Det finns begagnade tankar i Europa om man söker på olika skrotar etc. Speciellt i Tyskland. Problemet är bara att man saltar gatorna även i Tyskland och denna ståltanken är jäkligt utsatt ihop med ett halvdussin andra prylar som sitter undertill på Pajero Sport.Ett jätteproblem här e ju att 95% av tankarna i Europa är Diesel...:-(

4. Vill du ha tag på en tank som är helt ROSTFRI är det USA som gäller. Problemet är bara att dom vägrar skicka någon som helst pryl med flygfrakt som varit i kontakt med bensin. Detta pga explosionsrisk. Detta kan kanske ordnas om någon känning därborta sänder lite större delar som motorer etc , eller man har nån känning som är på besök etc som sas ordnar det hela på plats. Då tar man en Container och här e en tank inga problem.
Har för mig att man kunde köpa en tank där för typ 100$ eller nåt sånt. Det fina med USA är att alla tankarna där e BENSIN. I Europa är nästan alla tankar för Diesel, och dom är helt olika.

5. Ofta läcker tanken i den horisontella svetsade skarven som går runt tanken. Det går att ta ner tanken och blästra ner den och laga den skulle jag tro, med typ tennspackling eller TIG svetsning.


OK, hur lösta jag mitt problem då....? Jo, efter att ha strulat i månader med olika alternativ så fick jag tag på en tank på en skrot här i Västsverige, den var gammal och dålig men den läckte inte....
Jag blästrade ner den och målade den flera gånger och klämde dit den. Den e Ok fortfarande faktiskt....Tror ändå jag fick ge 2.500 för den.

Ok, har du mer frågor eller vill prata i telefon så kan du PMa mig för tel No etc....

Re: Pajero sport v6 tank

Postat: fre dec 08, 2017 13:12
av Classe1
Tack för info, beg tankar vimlar det inte av precis. Är det likadan tank på -99 till -06.
Tysklands alternativet kan vara ngt, var det bara tanken lr ingår armaturen?

Hälsningar Classe

Re: Pajero sport v6 tank

Postat: lör dec 09, 2017 21:19
av Fisketorp
Inget som Millners säljer?

Re: Pajero sport v6 tank

Postat: sön dec 10, 2017 2:41
av Classe1
Sökt på nätet men hittar inga tankar, bara delar, verkar som man får investera dyrt i en originaltank, fått pris på ca 11700:- för komplett tank, haft bilen ståendes ca 2 mån nu.

Re: Pajero sport v6 tank

Postat: sön dec 10, 2017 10:56
av Fisketorp
Stod inte priser, men detta kanske kan vara något!
https://longrangeautomotive.com.au/Mits ... iliary~226" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Pajero sport v6 tank

Postat: mån dec 11, 2017 4:18
av PajeroSport1
Classe

Har du haft nere tanken och tittat på den?? Den är inte så meckig att ta ner om den är tom på bensin. Sitter med 4 fingängade muttrar bara, 2 fram o 2 bak. Sen är det påfyllningsrör och bensinslangarna. Tyvärr så brukar bägge dessa delar vara kass med. När jag menar bensinslangarna så är det dom två rören som går ner i pumparmaturen. Jag har fått göra "abrowincher" där oxå.

Det bästa är ju att stå på en riktig lyft, men det går att hissa upp bilen på en domkraft och krypa under med....fast som sagt.....inte kul.


Sen får du ta reda på VAR tanken läcker.
Som jag sa så är det ofta i skarven runt om. Det går att slipa ner rosten och laga läckan med nån typ av stålplast etc. Tror det finns riktiga lagningssatser för tankar med. Detta vet jag kan funka ett tag, kanske ett år eller mer. Då kan du få tid att lösa problemet genom att få tag på en tank från nån skrot etc som jag gjorde.
Eländigt att du skall ha bilen stående i flera månader. Pajero Sport är ju en fantastisk vinterbil vill jag påstå....Startar alltid, fantastisk värme med dubbla värmebatterier och fin framkomlighet om det är snö.

Re: Pajero sport v6 tank

Postat: mån dec 11, 2017 14:31
av Classe1
Tanken är nertagen och det var ingen vacker syn, helt upprostad=svårlagad, blir nog en ny tank så man slipper problem i framtiden, bilen kommer jag att ha kvar länge. Mycket bytt nu bl.a. Kamremsats, vattenpump, ventilkåpspackningar, alla oljor o vätskor, filter mm.
Hälsningar Classe

Re: Pajero sport v6 tank

Postat: lör dec 16, 2017 4:35
av PajeroSport1
Ja Classe, du verkar ju övertygad om bilens förträfflighet, (liksom jag....) men var klar över att det kommer att komma mer grejer om inte så lång tid. Mest en del saker som rostar sönder, dock inte själva karossen på min i alla fall. Till slut når man ju en punkt när man inte orkar att hålla på längre och då är det ju surt att ha lagt ner 10.000+ på en ny tank. Du får ju knappast en krona igen av dom pengarna oavsett vad som händer med bilen sen.
Min egen Pajero Sport hänger lite löst just nu. Fick nåt problem med startmotorn och fick inte igång den förra veckan. Har inte hunnit att felsöka ännu...kan vara startmotorn..kan vara nåt annat.
Det som talar för ytterligare ett år med den är ju att den gick igenom besiktningen för några veckor sedan med blankt papper...Min är ju en 2000 som jag haft sen den var ny....Trots att den är lite törstig så är det den bästa bil jag nånsin har haft.
Första gången jag blivit stående med den på 18 år i alla fall....

Såg du att jag hade skickat PM till dig??