Sida 1 av 1

Suburban -99 Bromsen är skum.

Postat: tor mar 29, 2018 17:52
av IH80
Har försökt få ordning på mina bromsar en tid nu! Problemet är att symtomet påminner om luft i systemet i systemet och har funnits sen jag köpte bilen för ca: 4 år sedan, alltså inget som besiktning klagar på men det stör mig ganska bra.

Yttrar sig som så att om jag lägger an på bromsen lugnt och därefter trycker på så nyper den bra men om detta sker hastigt som t.ex ett rådjur kommer ut på vägen så vill pedalen gå betydligt längre samt känns svampig och ger en ganska dålig bromsverkan.

Har eftersom bromsrören ändå var rostiga under senare tid bytt bakre hjulcylindrar, hö bromsok fram samtliga bromsrör och slangar och därefter massvis med luftning senast har jag luftat ur med ett par liter bromsvätska. OBS problemet fanns redan innan detta byttes jag har heller inte fått ut några felkoder som indikerar på något.

Nu återstår inte mycket mer ideer än vä. främre bromsok, huvudcylinder eller Absenheten, så är det någon som känner igen problematiken eller har några vettiga ideer tages dessa tacksamt emot har inte lust att det slutar med att man måste chansa på abs-enheten då det är en ganska dyr pryl.

Re: Suburban -99 Bromsen är skum.

Postat: fre mar 30, 2018 3:18
av Lundin B
Abs-blocket kan behövas luftas ur, görs med dator eller med bonnmecksvarianten, kör så att abs:n får jobba, lufta, kör så att abs:n får jobba, lufta, osv tills det blir bra, då på grusväg eller annat halt underlag helst..

Re: Suburban -99 Bromsen är skum.

Postat: fre mar 30, 2018 8:40
av gubbstrutten
Jag fick ungefär samma problem med en Defender efter att jag slarvat/misslyckats med bromsvätskebyte.
Fick luft i ABS-blocket.
Försökte på flera sätt driva ut luften, bl a m trycksatt bromsvätskebehållare.
En kompis med allbilsverkstad och bromsvätskesugare löste problemet = sög ut luften.

Re: Suburban -99 Bromsen är skum.

Postat: fre apr 06, 2018 16:48
av IH80
Ja jag misstänker att ni har rätt för förmodligen sitter det luft på det jobbigaste stället!

Funderar allvarligt på att slänga ut abs'en det har bara krånglat med abs-ringar och dyl. Dessa bilar började väl byggas 87-88 åtminstone som pickup, var abs en standard installation så tidigt någon som vet?
Behöver hitta helst från ett liknande fordon utan abs för man måste nog köpa på sig åtminstone en bromreduceringsventil annars blir det nog väl stark bromsverkan bak!

Under tiden blir det väl att leta upp någon som har en scanner med tillräcklig funktionalitet för att köra abs'en

Re: Suburban -99 Bromsen är skum.

Postat: mån apr 09, 2018 17:00
av IH80
Kom över en scanner "SnapOn" som hade en funktion för abs'en där man skulle hålla tryck på pedalen och därefter starta funktionen då åkte pedalen ned och upp några ggr under funktionens gång medan man höll tryck.

Körde den ett par ggr men yycker inte att jag känner någon skillnad efter denna genom körare!

Re: Suburban -99 Bromsen är skum.

Postat: mån apr 09, 2018 19:17
av Lundin B
Luftade du samtidigt ??

Kommer inte ihåg säkert om man ska göra det på dessa dock, andra bilar brukar man göra det på iaf, och som jag minns det så är det en speciell procedur på dessa också.

Re: Suburban -99 Bromsen är skum.

Postat: tis apr 10, 2018 13:12
av IH80
Lundin B skrev:Luftade du samtidigt ??

Kommer inte ihåg säkert om man ska göra det på dessa dock, andra bilar brukar man göra det på iaf, och som jag minns det så är det en speciell procedur på dessa också.

Nej ingen luftning samtidigt. Instruktionerna sa inget om något sådant i displayen på scannern, på vissa andra fordon och andra scanners har man fått instruktioner under pågående process att t.ex öppna luftnippel x o.s.v men inte på denna scanner. Kanske var det någon funktion som klarar att lufta abs blocket genom att släppa ut luften via huvudcylindern?