4×4 funkar inte "dodge 1500 2011"

Jeep, Dodge, Cheva, Ford m.fl

Moderatorer: Marcus, AtEase, volvojonas, MrHawk

norrland30
Nybörjare
Inlägg: 1
Blev medlem: tor nov 16, 2017 16:23

4×4 funkar inte "dodge 1500 2011"

Inlägg av norrland30 » tor nov 16, 2017 19:14

Hjälp. Har problem men min fyrhjulsdrift. En 11 1500a är det . fyrhjulsdrift funkar inte. då jag vrider på vredet så ändras vilken växel jag har i mätarhuset,den lägger i actuatorn i fram axel. inget händer då jag lägger i 4auto,4lock och från lock till 4lo så lägger den i lo men det blir bara 2lo. finns inga felkoder inga missljud Är det nån som har haft nå liknade fel som har något tips eller råd.?

flanders
Hemmastadd
Inlägg: 212
Blev medlem: tis mar 22, 2011 16:39

Re: 4×4 funkar inte "dodge 1500 2011"

Inlägg av flanders » tor nov 16, 2017 21:55

Har den frihjulsnav? Om nåt av dom har rasat tappar man drivningen fram.

Snurrar drivaxlarna med 4wd inkopplad?

Användarvisningsbild
Grottulf
4x4xnerd
Inlägg: 5332
Blev medlem: fre nov 09, 2007 13:16
Ort: Säffle

Re: 4×4 funkar inte "dodge 1500 2011"

Inlägg av Grottulf » fre nov 17, 2017 7:20

Dodge slutade med frihjulsnav på 90-talet.

Är säker på att aktuatorn verkligen är i?
Hissa ena framhjulet när du ha i 4wd med motorn igång, och se om kardanan snurrar om du snurrar på hjulet.
Helst medans någon försöker bromsa kardanen, ifall den snurrar med av friktionen...

Du säger att du växlar med ett vrede, då antar jag att det är en elmotor som sköter växlingen.
Endera är den dålig, eller så är en växlingsgaffel i lådan krökt, skulle jag tippa på.

Skickat från min SM-A310F via Tapatalk

Skriv svar