Sida 1 av 1

SwedenOffroadChallenge 2016, cupen och dess framtid

Postat: mån maj 04, 2015 20:22
av Marcus
Sweden Offroad Challenge 2016 Cupledning

Under en tid så har vi varit tre som försökt att driva vår cup framåt, hitta rutiner och jaga sponsorer men nu är det dags att lämna över stafettpinnen till tre nya, starka själar som vill hjälpa Svensk Challenge att ta nästa kliv.

Vi tre som har arbetat med detta är Jonas Holmkvist, Marcus Jansson och Mikael Holmfelt. Vår ambition när vi gick in i detta arbete hösten 2013 var att försöka hitta mer struktur, att få en cup som visade aktiva, oaktiva, sponsorer, publik och media att Svensk Challenge är en motorsport, med duktiga utövare och bra arrangemang. Att Challenge kunde hävda sig jämfört med annan svensk motorsport och är en sport där man kan vara med bara för att leka, men framförallt en sport som testar och visar samspelet mellan förare, co-pilot och fordon till det yttersta. Att material inte är det enda avgörande i framgång, utan både psykisk och fysisk styrka är lika avgörande, viljan att ”köra ända in i kaklet” verkligen gäller vår sport.

Vi har under åren arbetat mycket med att försöka lyfta bilden av sporten och få en tydligare framtoning av vad sporten innebär, detta har inneburit att vi tex har tagit fram gemensamma dokument, försökt profilera sporten i media, på mässor, träffar, fört debatten var hän den dykt upp, därigenom som mål få andra aktiva i liknande sporter och oaktiva offroaders att få upp ögonen för hur mycket mer kul man kan ha med sitt fordon inom Challenge.

Vi har, tyvärr, lärt oss att det är svårt att få fram till alla vad vårt mål och vad vår dröm har varit, vi har periodvis känt oss illa behandlade och vi har känt för att ge upp. Till 2014 infördes förändringar mot 2013, som visade sig inte leda till det uppsving som vi hoppats på, till 2015 genomfördes en del ytterligare förändringar i cupreglerna och det återstår att se vad det ger för resultatet efter årets säsong.

Cupen är inte en del under Svenska Bilsportförbundet utan har verkat vid sidan om för att ge en plattform till arrangörer att arrangera tävlingar på, ge lagen en gemensam resultatlista samt att det skall finnas en liknande struktur mellan tävlingarna. SBF sköter sitt arbete genom offroad utskottet och respektive distrikts SGA (Sport grens ansvariga) främst då gällande säkerhet, försäkringsfrågor och gemensamma tekniska regler.

Vår tro är att svensk Challenge tydligare behöver visa sig som en motorsport jämte alla andra i Sverige. Rollen att hitta vägen dit i framtiden hoppas vi att några andra eldsjälar är villiga att axla.
Debatten går stundvis het, men vi känner att vi under året fått stort stöd och hjälp av embryot till förarförening under Olof Lagerqvist ledning, främst då genom utbyte via sociala medier, detta har givit oss ett bra bollplank och bra grunder för vårt arbete. Vi har även, ofta dagligen, haft kontakter med många utövare, sponsorer och arrangörer och även detta har gett oss en bra bild hur vi skulle gå vidare.

Med verkan från och med nu, lämnar vi över ansvaret för arbetet med 2016 års cup, vi kommer att slutföra det vi har åtagit oss för 2015, arbete med startnummer, arrangörskontakter, sponsorer osv. Vi kommer säkert aktivt deltaga och ha en åsikt kring framtiden, men då enbart som aktiva inom sporten.

Är du sugen, känner du att detta vore kul, kontakta då Olof Lagerqvist som är förarförenings representant så kan ni forma en ny cupledning inför 2016.

Tack för vår tid! Ses i skogen! //Jonas, Marcus och Micke

Re: SwedenOffroadChallenge 2016, cupen och dess framtid

Postat: mån maj 04, 2015 20:38
av calle-fas
Tack för den tid som varit, och det enorma jobb ni gjort.

Det engagemang, och de timmar ni lagt ner på att utveckla och driva vår underbara sport i en hållbar riktning är omöjligt att föreställa sig för den som bara ser utifrån.

Ni är guld värda.

Tack!

Re: SwedenOffroadChallenge 2016, cupen och dess framtid

Postat: mån maj 04, 2015 20:42
av Marcus A
Tråkigt, men jag förstår er! Ett stort tack för det ni gjort och hoppas att det finns någon som är villig att driva vidare..

Re: SwedenOffroadChallenge 2016, cupen och dess framtid

Postat: mån maj 04, 2015 22:06
av Robe
Tack för den tid och möda ni lagt ned på detta!

Re: SwedenOffroadChallenge 2016, cupen och dess framtid

Postat: tis maj 05, 2015 21:40
av Hagberg
Vi lyfter på hatten och tackar Er för Ert arbete. :beer:

Re: SwedenOffroadChallenge 2016, cupen och dess framtid

Postat: tis maj 05, 2015 22:26
av Nivanörden
Jag håller med ovanstående, tack för att ni drivit vår underbara sport framåt! :jump: Hoppas det kan bli en bra fortsättning på detta.

Mvh/
Håkan